FAQ

DEADLINE: het doorgeven van voorkeuren m.b.t. de tafelindeling kan tot UITERLIJK zondag 12 juni 23:59

UPDATE!

Je krijgt als groep dit jaar geen op voorhand aangewezen zitplaats toegewezen. Deze editie worden jullie gevraagd om als groep het terrein te betreden om zodoende een gezamenlijke zitplaats toegewezen te krijgen. Dit houdt ook in dat (1) personen die van een andere groep tickets hebben overgekocht, bij de door hen gewenste groep kunnen gaan zitten; en (2) dat groepen die tickets over hebben, deze via ticketswap kunnen doorverkopen. Wil je samenzitten met één of meer andere groepen, betreed dan samen het festivalterrein, dan worden jullie samen naar een plekje begeleid. 

Afgelopen 5 edities hebben wij altijd met een tafelindeling gewerkt waarbij bij ons immer het credo is geweest: ‘geef lekker jullie voorkeuren aan, dan houden wij hier rekening mee!’. Dit concept vinden wij prachtig en persoonlijk en daarom hebben we hier tot nu toe altijd aan vastgehouden. Ook toen de Eindejaarscantus ineens uitgroeide tot grootste openluchtcantus van Nederland. 

Deze editie hebben we te maken gekregen met een hele lastige situatie. Vorig jaar zijn er in één uur tijd 4000 tickets verkocht, welke we individueel moesten uitgeven i.v.m. coronarichtlijnen (zodat wij in het geval van een uitbraak de aanwezige personen konden herleiden). Het probleem dat zich nu voordoet is dat heel veel groepen veranderd zijn qua samenstelling en dat er ongelofelijk veel tickets individueel (dus niet per tafel) zijn doorverkocht aan andere groepen. Op zich natuurlijk top, want fijn dat er iemand anders bij kan zijn, maar voor een tafelindeling een logistieke ramp. 

Het aantal wijzigingsverzoeken in tafelindeling n.a.v. deze individuele verkoop is inmiddels opgelopen tot meer dan 200 en wij realiseren ons dat wij natuurlijk niet van alle verkopen op de hoogte zijn. Het resultaat hiervan in de praktijk? Dat het maken van een kloppende tafelindeling onmogelijk is maar nog belangrijker: dat dit uiteindelijk op het terrein nooit gaat lukken. Laat staan in de beperkte inlooptijd.

Mensen willen met hun vrienden bij elkaar zitten en er zijn groepen die tickets over hebben die ze willen verkopen. Dit kan in onze ogen alleen als we dit jaar de tafelindeling loslaten. Hetgeen concreet betekent:

 1. Jullie krijgen als groep niet op voorhand een plaats toegewezen maar pas zodra jullie het terrein betreden.
 2. Ticketkopers zijn vrij om individuele tickets via ticketswap (of onderling) te verkopen.
 3. Dames of heren die individuele tickets overnemen van anderen, kunnen nu aansluiten bij de door hen gewenste groep.
 1. Zorg dat je als groep compleet bent voordat je het terrein betreedt. Als je met verschillende groepen bij elkaar wilt zitten, zorg dan dat jullie tezamen verzamelen bij de entree.
 2. Na de ticket- en leeftijdscontrole worden jullie als groep naar een plaats gebracht waar jullie gieters, bekers en bundels jullie opwachten.
 3. Zijn er enkelingen die later komen? Houd dat onderling contact met hen over jullie zitplaats. Zowel de rijen (A, B, C…) als tafels (1, 2, 3…) zijn genummerd dus een kind kan de was doen. Laatkomers kunnen met hun eigen (individuele) ticket naar binnen.

De hele organisatie loopt gedurende de inloop rond om ervoor te zorgen dat iedereen geherbergd wordt op het festivalterrein zodat we er met elkaar een editie van kunnen maken om nooit te vergeten! Het bier staat koud, alle pracht-liederen zitten weer in de vingers en onze voltallige crew staat te popelen om de tap om 18:30 open te knallen! Wij kunnen niet wachten om jullie te ontvangen!

Nog vragen? Speur ajb eerst even in onze FAQ op www.eindejaarscantus.nl/faq. Staat het antwoord er niet tussen? Bereik ons dan op info@eindejaarscantus.nl.

Tot vrijdag! <3

TICKETS

Ja en nee. Tickets hoeven niet individueel op naam gezet te worden. WEL is het van belang om een naam op te geven. Dit mag de naam van de hoofdboeker zijn of jullie groepsnaam. Dit is gemakkelijk in verband met de tafelindeling.

Heb je tickets al wel individueel gepersonaliseerd dan is dit niet erg. Wij controleren bij binnenkomst niet of de naam op het ticket overeen komt met de persoon in kwestie.

Je moet eerst je ticket personaliseren voordat je deze kunt downloaden als PDF (om bijvoorbeeld door te verkopen). Voor het personaliseren maakt de naam niet per se uit, hier wordt niet op gecontroleerd bij binnenkomst.

Om in het ticketsysteem voor personalisatie te komen:

 1. Ga naar je bevestigingsmail in Eventix. Tip: zoek op “eventix” of “spoorpark live”. Kun je hem niet vinden? Mail ons dan op info@eindejaarscantus.nl;
 2. Ga naar de knop “Download Tickets”;
 3. Hier zie je een overzicht van je geldige tickets en degene die gerefund zijn. Hier kun je ook tickets personaliseren.

Zoek in je mailbox op “Eventix” of op “Spoorpark Live”. Dit zijn onze ticketpartners bij de Eindejaarscantus. Niet gevonden? Stuur dan een mailtje naar info@eindejaarscantus.nl onder vermelding van je groepsnaam en het mailadres waarmee de tickets besteld zijn of gebruik onderstaand contactformulier. Dan kunnen wij de tickets opnieuw versturen.

 

Goede vraag, jij bent zeker de hoofdboek(st)er?

Tickets werken per halve of hele tafel: dus per 4 of 8 personen. Dit maakt het voor ons mogelijk om het terrein per groep te vullen en dus een tafelindeling mogelijk te maken.

Desondanks hebben jullie per persoon een ticket ontvangen. Dit hebben we gedaan om de entree soepel en gecontroleerd te kunnen laten verlopen. Bezoekers worden apart gescand en op ID gecheckt (18+) en daarna als groep naar hun plaats gestuurd.

Heb je iemand die later aansluit? Houd dan persoonlijk contact met hem of haar over jullie toegewezen plaats om onnodig werk bij onze organisatie te voorkomen <3

Dit kun je zien in het overzicht van Eventix.

 1. Ga naar je bevestigingsmail in Eventix. Tip: zoek op “eventix” of “spoorpark live”. Kun je hem niet vinden? Mail ons dan op info@eindejaarscantus.nl;
 2. Ga naar de knop “Download Tickets”;
 3. Hier zie je een overzicht van je geldige tickets en degene die gerefund zijn. Hier kun je ook tickets personaliseren.

Jup! De ticketing loopt dit jaar via Eventix en Spoorpark Live. Dit heeft het, lichtelijk verwarrende, resultaat dat er Spoorpark Live op het ticket staat. Zo lang het gaat om vrijdag 17 juni, zing & proost jij gewoon op de Eindejaarscantus!

UPDATE ⚠️

Zie bovenstaande “UPDATE”.

Je krijgt als groep dit jaar geen op voorhand aangewezen zitplaats toegewezen. Deze editie worden jullie gevraagd om als groep het terrein te betreden om zodoende een gezamenlijke zitplaats toegewezen te krijgen. Dit houdt ook in dat personen die van een andere groep tickets hebben overgekocht, bij de door hen gewenste groep kunnen gaan zitten.

Lees de gehele update om van alles op de hoogte te zijn.

GROEPEN/TAFELS

UPDATE*

Wil je samenzitten met één of meer andere groepen, betreed dan samen het festivalterrein, dan worden jullie samen naar een plekje begeleid.

*Lees de bovenstaande update voor de totale uitleg.

BELANGRIJK! Wanneer tickets worden overgenomen van een andere groep, zitten de kopers aan tafel bij de verkopers. Als de kopers bij een bepaalde groep willen zitten, dan kunnen zij hier niet zomaar aansluiten omdat dit niet past in de tafelindeling. Wat enkel kan is het volgende:

 • OF er moet een verzoek worden ingediend via www.eindejaarscantus.nl/tickets > groepen om de 2 groepen bij elkaar te plaatsen. Kopers zitten dan aan tafel bij de verkopers maar naast hun pilsvrienden of vriendinnen! Dit kan tot woensdag 12:00 ‘s-middags.
 • OF je overlegt met de betrokken groepen of er ingedikt kan worden. Aansluitende tafels mogen hier uiteraard geen last van hebben.

Denk eraan: je kunt je vrienden altijd nog opzoeken wanneer het feest losbarst en de tafelindeling ‘wordt losgelaten’ 😉

Yes! Samen uit, samen thuis. Voor d

 1. Zorg dat je als groep compleet bent voordat je het terrein betreedt. Als je met verschillende groepen bij elkaar wilt zitten, zorg dan dat jullie tezamen verzamelen bij de entree.
 2. Na de ticket- en leeftijdscontrole worden jullie als groep naar een plaats gebracht waar jullie gieters, bekers en bundels jullie opwachten.
 3. Zijn er enkelingen die later komen? Houd dat onderling contact met hen over jullie zitplaats. Zowel de rijen (A, B, C…) als tafels (1, 2, 3…) zijn genummerd dus een kind kan de was doen. Laatkomers kunnen met hun eigen (individuele) ticket naar binnen.

Mocht dit problemen opleveren, stuur ons dan even een bericht op info@eindejaarscantus.nl, dan komen we er wel uit!

OVERIGE

18:30 Inloop
20:00 Start cantus
23:00 Einde cantus

Het is en blijft een studentenevenement. Mocht je echter wat maatjes hebben die mee willen gaan maar (nog) geen student (meer) zijn, dan is dat geen probleem. We gaan niet vragen naar een studentenpas. Wel om je ID! (18+)

Lieverd, het is een BIERcantus…

Allereerst: positief blijven! Daarnaast: mocht die sfeerspons van een corona er voor de tweede keer een stokje voor steken lossen we dat keurig op. Gekochte tickets kunnen dan worden omgezet naar tickets voor de volgende editie óf je kunt gewoon kiezen voor een refund 🙂

SOCIAAL

Smiley face Smiley face Smiley face